MPM09028.jpg
OVER ONS

Van harte welkom!

Geniet. Kom tot rust. Laad je op. Pak je moment. Trakteer op een ijsje. Toast op het leven. Maak nieuwe herinneringen. Want in de tuin van mooie herinneringen is het altijd zomer!

Voor het maken van die mooie herinneringen is het genieten geblazen bij Buuffie’s Proeflokaal, gevestigd in het hart van Heino. Op een plek waar altijd wat te zien of te doen is vanuit het royale terras in de zomer, met maar liefst 120 zitplaatsen. Of binnen waar we met een knipoog de verwijzing geven naar onze oorsprong; het kruidenierswinkeltje van vroeger. 

Nog steeds is Buuffie de ‘beste buuf’ van inpandig gelegen supermarkt Albert Heijn van de Worp en biedt dit krachtige verlengstuk een moment voor jezelf tijdens het boodschappen doen. Maar ook om te trakteren op een ijsje zijn wij van april tot oktober ‘the place to be’ wanneer we onze ijssalon met 24 smaken ambachtelijk roomijs openen.

De lekkernijen van de proefkaart zijn de hele dag te verkrijgen. ‘De hele dag door, voor elke mond keus’ is hierin onze slogan. Daarbij selecteren wij naast circa 50 speciaalbieren de beste topwijnen voor een vriendelijke prijs. En vergeten we natuurlijk de ‘no or low alcohol’ gast niet met ruim aanbod in ‘Nolo’ assortiment. 

Omdat we speciaal voor kids een kinderhoekje en dito kaart aanbieden kunnen we gerust stellen dat wij voor jong en oud, voor vegan of bourgondiër, voor fietser of wandelaar en passant of vaste gast klaarstaan om jou met jouw gezelschap gastvrij te ontvangen.

Oftewel graag tot snel ziens bij Buuffies Heino!

De geschiedenis van het authentieke pand waar Buuffie’s Proeflokaal is gevestigd dateert al van ongeveer 1906. In die tijd was het een bondscafé H. Hazelhorst.

Hendrik Hazelhorst, geboren Heino 30 maart 1834, is in eerste instantie broodbakker, winkelier en korenmolenaar aan de Bredenhorstweg in Lierderholthuis. Op 22 februari 1874 vertrekt hij naar Heino, waar hij het bedrijf van Gerrit Warners Kloosterman overneemt die bakker, tapper en logementhouder is op het adres Marktplein 4. Het pand blijft bijna 60 jaar in het bezit van de familie Hazelhorst. Wanneer Gerrit Hendrik Hazelhorst (zoon van Hendrik) overlijdt in 1931 en zijn echtgenote Jansje Smits in 1933, verschijnt er in 1933 een advertentie in de krant met de volgende tekst: “Te koop een van ouds gevestigd Bondscafé, (waarin verkeersvergunning) en een zeer goed beklante Bakkerszaak met grote schuur en tuin, gelegen aan het marktplein in een welvarend dorp aan den grooten verkeersweg in de provincie Overijssel”.

De zaak wordt overgenomen door de heer Johannes van Rijssen die in de herfst van 1933 vanuit Olst naar Heino komt. Hij zet de zaak voort als bakker en caféhouder. Na zijn overlijden in 1961 komt dochter Trui met haar echtgenoot in de zaak. In augustus 1966 nemen Bé en Trui van de Worp echter afscheid om het kalmer aan te gaan doen. Vervolgens wordt het hotel, café-restaurant verhuurd aan de heer TH. J. Müller, die de zaak gaat exploiteren met vrouw, dochter en schoonzoon. De heer Müller was de laatste jaren werkzaam bij de Sociëteitsvereniging “Onder Ons” in de Kalverstraat te Amsterdam en zijn schoonzoon de heer Van Dalen had een café te Leek.

In 1976 wordt de heer H.B.J.W. Lokin uit Heino de nieuwe eigenaar. Hij koopt het pand van de familie Van Rijssen / Van de Worp en gaat het verhuren. Vervolgens is het een komen en gaan van bewoners. De heer Van Duinen begint in het pand een hotel, dat tot 1976 als zodanig heeft gefungeerd. Het voorste gedeelte met de ingang aan de Marktstraat, het winkelgedeelte, wordt in 1972 verlaten in verband met de bouw van de nieuwe supermarkt van Van de Worp en staat enige jaren leeg.

In 1976 krijgt Heino een Chinees restaurant. Exploitant van het restaurant is de heer Tung Yu Hsu die boven het restaurant gaat wonen. Het restaurant krijgt de naam Yong Ah, wat Oost Azië betekent. Verder komt aan de Marktstraatzijde de nieuwe zaak van de heer Bisschop die een boekhandel-drogisterij aan de Canadastraat heeft en dus verhuist.

In 1984 vertrekt de familie Tung Yu Hsu en wordt de familie Chang de nieuwe eigenaar van het Chinees-Indisch restaurant Tong Ah. Vervolgens nemen Fung Chan Man en haar zoon Chi-lon omstreeks 1990 het stokje over en het restaurant krijgt de naam Lotus. De sluiting op 1 juni 2010 gaat gepaard met leegverkoop.

Kim van de Worp huurt het pand per 2010 van Dhr. Lokin met aanvankelijk het plan om de toenmalige C1000 supermarkt uit te breiden. Echter per 2012 wordt bekend dat C1000 als formule ophoudt te bestaan. De ondernemer ziet kansen om zijn C1000 om te bouwen naar de huidige Albert Heijn. Een uitbreiding is voor de supermarkt niet meer extra nodig, waardoor hij samen met zijn vriendin Marlinde plannen maakt én uitvoert voor wat het nu is; Buuffie’s Proeflokaal.

Gegevens Foto: Het bondscafé H. Hazelhorst met billard uit ongeveer 1906 – Archief van de Vereniging voor Heemkunde ‘Omheining’ te Heino

slides_buuffie-1024x336.jpg

Bent u ook zo nieuwsgierig waar de naam Buuffie vandaan komt? Naast dat de naam en lekker bekt en lang in je geheugen blijft plakken, heeft de naam Buuffie een diepere betekenis. We gaan terug naar 2004 wanneer Marlinde Baarslag, als vriendin van supermarktondernemer Kim van de Worp, inwoner van Heino wordt. Voor de geboren en getogen Hardenbergse is Heino op dat moment nog onbekend terrein. Een van de eerste vriendinnen die Marlinde maakt, is overbuurvrouw Ingrid Muilerman. Al snel noemen ze elkaar Buuffie en werden er vanuit het dakraam regelmatig afspraken gemaakt voor een kop koffie of een glaasje wijn. Inmiddels wonen de hartsvriendinnen niet meer tegenover elkaar, maar de ‘koosnaam’ Buuffie is altijd blijven bestaan.

In 2013 ontstonden de eerste plannen voor een proeflokaal, als verlengstuk van de nieuw te openen Albert Heijn. Er werd veel gebrainstormd over het te voeren concept en de nieuwe naam. Natuurlijk was Ingrid als huisvriendin van Kim en Marlinde al snel op de hoogte van de plannen en hoorde zij ook de mogelijke bedrijfsnamen voorbij komen. Toen de gekozen bedrijfsnaam door juridische redenen niet door kon gaan en Marlinde daarover met Ingrid aan het brainstormen was keken de vriendinnen elkaar aan en riepen in koor: “Dan wordt het Buuffie!”

Het gevoel bij de naam Buuffie was gelijk goed. De naam past erg goed bij het concept wat we met Buuffie voor ogen hebben. Een laagdrempelig proeflokaal met een nostalgische warme sfeer en een knipoog naar het vroegere kruidenierswinkeltje. Om het verlengstuk naar ‘buurman’ Appie Heijn goed neer te zetten, werd de volledige naam ‘Buuffie’s Proeflokaal’.

De buurvrouw van Albert Heijn(o) werd op 4/4/2014 geopend en ondanks haar korte historie is er een heel mooi concept neergezet. Een laagdrempelig en een krachtig verlengstuk van proeven en beleven van de ‘Lekkerste supermarkt van Nederland’. Daarin speelt Allerhande en ook “Buuffie” Ingrid een prominente rol. Naast dat Ingrid nog altijd huisvriendin van Kim & Marlinde is, is ze ook als mascotte te zien op de website, de menukaart en andere reclame-uitingen.

Wij wensen iedereen zo’n warme Buuffie toe!

Openingstijden

Dineren of afhalen

Maandag: -

Dinsdag t/m zondag: 10:00 - 22:00

Contact

0572 - 39 57 66

info@buuffie.nl

Marktplein 4

8141AG Heino

Recensies

U kunt uw recensie achterlaten op facebook of op tripadvisor.